Till startsidan
Translate

Våra solpaneler

Våra solpaneler

Höga krav på våra solpaneler 

För att du ska kunna känna dig trygg med att solpaneler är ett hållbart sätt för dig att producera förnybar energi ställer vi omfattande krav på våra leverantörer. Vi har valt att samarbeta med leverantörer som kan erbjuda miljöcertifierade produkter av hög kvalitet och långa garantitider. Leverantörer som kan visa att de tar ansvar för anställdas arbetsförhållanden och medverkar i det återvinningsprogram för solpaneler som är under uppbyggnad. De solpaneler vi säljer tillverkas av kisel, ett av de vanligaste grundämnena i jordskorpan.

Vi säljer solpaneler som är tillverkade av Trina Solar och BenQ.

Växelriktarna är tillverkade av Fronius och Solar Edge. Detta innebär välkända växelriktare av hög kvalitet som gör det möjligt att via en webbplats eller en app i telefonen löpande följa solpanelernas produktion av solel.

Detta ingår när du köper solpaneler

  • Solpaneler, växelriktare, monteringssystem, kablar och högspänningsskydd
  • Likströmbrytare och växelströmbrytare
  • ​5 års funktionsgaranti på anläggningen
  • 10 års produktgaranti på solpanelerna
  • 12 års produktgaranti på växelriktaren
  • 25 års effektgaranti på solpanelerna
  • 25 års garanti på effektoptimerare

Granskade solpaneler

De solpaneler som vi säljer rankas högt i Silicon Valley Toxics Coalitions oberoende granskning av producenter av solpaneler, som bland annat tar hänsyn till produktionens miljöbelastning, anställdas arbetsförhållanden och i vilken utsträckning materialet i solpanelerna kan återvinnas. Granskningen är sammanställd i en Solar Scorecard.

Optimerade solpaneler

Vi erbjuder solpaneler som monteras med så kallade optimerare, som gör att solpanelerna kan producera solel effektivt också när delar av anläggningen skuggas.

Återvinning av solpaneler

Sedan 2012 är solpaneler inkluderade i producentansvaret för elutrustning och batterier. Tillverkare av solpaneler avsätter medel till återvinningsorganisationen PV CYCLE som har till uppgift att samla in och återvinna solpaneler i Europa. Organisationen är fortfarande under uppbyggnad, med målet att senast år 2020 ska 85 procent av de solpaneler som tas ur bruk återvinnas.

Kontakta oss

Under Frågor och svar till höger har vi samlat de flesta frågor man har som solcellsintresserad. Har du fler frågor är du alltid välkommen att ringa oss på 020-32 61 00 eller skicka ett meddelande.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]