Till startsidan
Translate

Skaffa gas – steg för steg

IntresseanmälanIntresseanmälan

Om du är intresserad av att skaffa naturgas eller biogas för användning i ditt hem, t.ex. för uppvärmning, så är du varmt välkommen att höra av dig till oss med en intresseanmälan. Bor du på en gata där det redan finns gas kan vi koppla in dig i det befintliga gasnätet. Om det inte redan finns gas där du bor kan det bli aktuellt att bygga ut nätet om det finns ett tillräckligt stort intresse bland dig och dina grannar.

OffertOffert och information

Efter din intresseanmälan gör vi en beräkning på vad det skulle kosta för dig att ansluta dig till gasnätet. Du får därefter en offert. Under tiden är det dags att välja leverantör av utrusning och installatör (Rörläggare). Vanligtvis hjälper rörläggaren till med val av utrustning. På Energigas Sveriges webbplats finns en lista över auktoriserade installatörer.

GrävningGrävarbete och montering

När du godkänt vår offert är det dags att börja gräva! Innan vi sätter igång markerar vi noga var rören för el, bredband, vatten och avlopp går så att vi inte förstör något. Sen gräver vi upp i gatan utanför ditt hus där gasnätet är, hålet är cirka 2 kvadratmeter. Därifrån borrar vi in din anslutning under marken. Det betyder att vi inne på din tomt bara behöver gräva ett hål på cirka 1 kvadratmeter vid anslutning till huset.

Återställning av tomtÅterställning

Efter att vi grävt klart återställer vi självklart gatan och hålet på din tomt.

 

 

 

Installation och besiktningInstallation och besiktning

När det är dags för din installatör att koppla in gasen till din anläggning övervakar vi processen och därefter gör vi en säkerhetsbesiktning.

 

 

Njut av gasenNjut av gasen

Nu kan du använda gasen hemma. Vid installation av gaspanna, för att garantera att din gaspanna håller sig i gott skick rekommenderar vi att du tecknar ett serviceavtal

 

 

Tycker du att detta låter intressant?

Börja med att göra en intresseanmälan för att se om det finns gas i ditt område. Tveka inte att höra av dig till vår kundservice genom att skicka ett meddelande eller ring
020-32 61 00 om du har några frågor.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]