Till startsidan
Translate

Skaffa laddplatser till din BRF

Elbilsladdning till BRF

Antalet elbilar i Sverige har se senaste åren fördubblats för varje år. I takt med att elbilar blir allt vanligare finns det också en ökad efterfrågan bland BRF-boende att kunna ladda sina elbilar på föreningens parkeringsplatser. Det finns dessutom mäklare som menar att värdet på din bostad ökar om du bor i en förening som erbjuder laddplatser.  

Vi hjälper dig hela vägen från intresse till installation. Så här går det till att installera laddstolpar ...

1. Undersök förutsättningarna

Börja med att undersöka vilket intresse det finns för att installera laddstolpar bland de boende i din förening. Det är också bra att kolla upp vem som äger marken där föreningen har sina parkeringsplatser. Är det inte föreningen själv som äger den måste ni komma överens med markägaren om vem som kommer att äga laddstolpen. När du har koll på detta är det dags att ta upp frågan med styrelsen. Här kan du se ett exempel på motion som du kan använda dig av.

2. Välj modell och plats för laddarna

När förslaget har tagits upp med styrelsen är det dags att börja titta på vilken typ av laddare som passar hos er och var laddarna ska stå någonstans. Kraftringen erbjuder en laddanalys där vi kommer ut och tittar på föreningens förutsättningar. Beroende på vilken laddeffekt och hur många laddpunkter ni vill ha finns det flera olika modeller att välja på. Efter besöket kan vi ta fram en offert. 

3. Ansök om stöd

Kom ihåg att din förening kan söka stöd från Naturvårdsverket när ni sätter upp laddstolpar. Stödet kallas för Klimatklivet och delas ut till klimatinvesteringar på lokal nivå. Vi har en ansökningsmall som föreningen kan följa. Läs mer om Klimatklivet på Naturvårdsverkets webbplats.

4. Dags för beställning och installation!

När ansökan om Klimatklivet har beviljats är det dags att beställa laddstolparna. Från att beställningen är lagd, till att laddstationen är färdigmonterad, tar det cirka 6-8 veckor. När laddstolparna är på plats erbjuder vi flera tjänster som förenklar underhållet av dem. Läs mer om våra tillvalstjänster

Intresseanmälan

Kontakta oss så berättar vi mer om våra laddlösningar för BRF:er.Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]