Till startsidan
Translate

Anvisningspris

Anvisningspris

I Sverige är det lagstadgat att alla ska ha tillgång till el när de flyttar in i en ny bostad. Tecknar du inte ett elavtal när du flyttar är det därför varje elnätsbolags skyldighet att anvisa dig till ett elhandelsbolag och du får då ett så kallat anvisningspris.

Kraftringens anvisningspris består av Kraftringens inköpspris inkl. inköpskostnader för aktuellt elområde, vilket baseras på Nordpools månadsmedelpris samt kostnader för elcertifikat. Vi tillämpar så kallat volymvägt månadsmedelpris vilket innebär att vi tar hänsyn till när under månaden som elen används.

På elpriset tillkommer 18 öre/kWh (22,50 öre/kWh inkl. moms). Därutöver tillkommer en årsavgift på 315 kr inkl. moms.1 mars 2019 kommer årsavgiften att övergå till en månadsavgift, vilken blir 45 kr (36 kr exkl moms). Anvisningspriset löper tillsvidare och du har 14 dagars uppsägningstid.

På Kraftringen rekommenderar vi alltid att man aktivt tecknar ett elavtal. Oavsett vilket elavtal du tecknar blir det alltid billigare än anvisningspriset.

Teckna ett avtal idag 

Genom att göra ett aktivt val av elavtal kan du spara pengar.

100 % förnybar energi 

I vårt elpris ingår alltid 100 % el från förnybara energikällor som vatten, sol, vind och biobränslen utan extra kostnad.

Jämför med Elpriskollen

För att jämföra elavtal hänvisar vi dig till Elpriskollen, som är Energimarknadsinspektionens oberoende prisjämförelsesajt. 

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020-32 61 00 eller skicka e-post till oss om du undrar över något.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]