Till startsidan
Translate

Det är vi som är Kraftringen

Fredrik - elmontörFredrik, Elmontör

Vad gör du på jobbet?
En vanlig dag är jag oftast ute på planerade projekt, till exempel skarvar jag hög- och lågspänningskablar och kopplar in kabelskåp. En annan vanlig arbetsuppgift är att bygga om, eller bygga nya, luftledningar.

Sedan finns det ju dagar när något oplanerat händer, som i stormar. Då är det säkerheten framför allt som gäller och det är viktigt att inte stirra upp sig. Det får ta den tid det tar, men visst ligger det alltid i bakhuvudet att det är många som är utan ström.

Vi har också jour var fjärde vecka. Då jobbar man 7-16, precis som varje dag. Men man får vara beredd på att rycka ut efter ordinarie arbetstid och på helgen om det behövs.

Vad är det bästa med att jobba på Kraftringen?
Jag är väldigt nöjd med teamet jag jobbar i. Det är bra chefer och arbetskamrater, vilket jag tycker är det viktigaste för att trivas på jobbet.

Sara - projektledareSara, Projektledare 

Vad gör du på jobbet?
Jag jobbar som projektledare inom affärs- och produktutveckling. Till viss del jobbar jag med Kraftringens interna projektstyrning. Hela organisationen ska ha ett sätt att jobba med projekt och det ska finnas stöd för hur man gör detta. Sedan jobbar jag också med stadsutvecklingsprojekt. Min uppgift är att analysera vad som kommer att hända i staden och hur det kan göras hållbart utifrån ett energiperspektiv. Det kan till exempel handla om att installera solceller eller att skapa snö- och isfria gator med överskottsvärme från verksamheter och industrier. För att vårt samhälle ska bli hållbart och attraktivt behöver kommunen, byggherrarna och energibolagen samarbeta i ett tidigt stadium av byggprocessen – det försöker jag möjliggöra!

Just nu jobbar jag också mycket med ett interregionalt EU-projekt – Lighting Metropolis, som vill sätta Öresundsregionen på kartan vad gäller belysning. Nätverket är ett bra redskap för att få upp ögonen för innovationer!

Vad är det bästa med att jobba på Kraftringen?
Kraftringen är nationellt sett ett stort energibolag, men ändå känns verksamheten lokalt förankrad. Eftersom det är ett kommunägt företag så finns det något annat än vinst i sikte och man har ett stort samhällsfokus. Det finns hela tiden ett tänk på det hållbara samhället – för man har förstått att det är framtiden.

Tobias - fibersäljareTobias, säljare av Fiber

Vad gör du på jobbet?
Jag jobbar som säljare för fiberprodukten och min största inriktning är villakampanjer. Jag håller i informationsmöten där vi bjudit in villaägare och förklarar hur en fiberanslutning går till.

Tidigare jobbade jag på kundservice men mitt mål var redan från början att jobba med försäljning. Första gången jag satte min fot i receptionen tänkte jag direkt på försäljningsavdelningen – ”Dit ska jag!”. 

Jag är en bra människoläsare och har lätt att läsa av humöret på kunden. Det är viktigt för att bli en bra säljare.

Vad är det bästa med att jobba på Kraftringen?
Först och främst att det är en trygg arbetsplats. Men också att jag fått chansen att utvecklas. Det tror jag är A och O för att trivas på jobbet.

Vill du också jobba på Kraftringen?

Under Lediga jobb kan du se om vi har någon ledig tjänst som passar dig. Där kan du också börja prenumerera på lediga tjänster.

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att ringa oss på 020-32 61 00 eller skicka e-post till oss om du undrar över något.


Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]